fredag den 13. marts 2009

Historien om de brandbare guder - første del


Et af koncepterne for dette semester er inflammeble gods (brandbare guder). Det hele startede med en stavefejl i en mail fra SITO (dem som har kolliget) hvor de fortalte os hvordan brændbart matriale skulle opbevares.


Look enclosed, and you will find a list over inflammable gods, and where to keep it.

Best Regards
Hilde
Studentsamskipnaden


En kvik student tog det straks op i endnu en mail.

Where shall I put my inflammable god?
Good question, but first: Do I have one?
First of all, christians don't have to be concerned, Jesus has never burned anything, as far as my altar boy knowledge goes.
If it comes to Jewish belief, I would be carful, wasn't there an incident with a burning shrubbery in the old testament?
But Svalbard is safe, no shrubberies, unless we meet "the knights who say nee".
Followers of the ancient greek and roman mythology, and here comes the plural "gods" into account, just have to choose who they want to keep.
I would put Hephaestus far away from my barrack also Ares is not a very warmly welcomed brother, but Aphrodite in my bed and Dionysus in the kitchen and nothing can go wrong.

So choose wisely,

your spiritual student

alex


Og så har den så kørt der fra.
Som afslutning på solfesten er "Ta Sjansen" en event hvor man med sin kælk/slæde konkurrere mod hinnande. I 2007 vandt et hold fra UNIS med deres finske sauna

Derfor vil vi da også deltage i år. Et par af mine britiske medstuderende har samlet en virkende snescooter fra to defekte, og hvad der der så tilbage? Rammen af den anden scooter er jo perfekt til slæde.
Men uheldigvis lykkedes det dem at sætte ild til denne scooter da der åbenbart er en smule benzin tilbage. Hvad der starter med en lille flamme ender som et større bål (diameter på ca 60 cm) da de 3-4 min senere får brændslukkeren til at virke. Dagen efter gik jeg med ned for at arbejde på hvad der skal blive til vores konkurrance slæde. Benzin tanke, som stadig sidder på scooteren (ca 10 cm fra bålet) skal afmonteres, måleren siger at den er tom, men vi kan mærke at der er noget i den. Vi finder en gulvspand og begynder at hælde benzinen over.... da gulvspanden er fuld, (!?) finder vi endnu en spand og da den også bliver fuld (!?) finder vi en defekt benzin dunk (mangler låg) og fylder resten over i den. Da vi langt om længe står med en tom benzin tank, og 2 benzin dunke, den ene fyldt og den anden delvist. Estimere vi at der var mindst 30 liter benzin 10 cm fra den store bål dagen før.
Nu er der ikke længere nogle tvivl, vores slæde hedder nu "The inflammeble gods"
På søndag skal vi konkurrere med de andre, 5 mand på en snescooter. 3 mand på sædet og 2 i motor rummet. Det her bliver spændende... enten får vi en forrygende fart eller også kommer vi ingen steder. Under alle omstændigheder bliver det sjovt!

Ingen kommentarer: