tirsdag den 21. april 2009

Cruise logbog - tirsdag den 21

Tirsdag den 21 april.
Vejr: temp -11C høj sol og få skyer.
Pandekager til morgenmad, og efter en god nats søvn på langs blev Kjersti målt igen og denne gang målte hun 1m61cm - hun var glad.
Vejret er flot igen, en masse skyre yde i horisonten over bjergene, men over fjorden er det helt klart og solrigt. Der er faldet en masse sne så alle spor fra i går er væk. Klarsyn og/eller erfaring havde fået folk til at markere nogle af de store huller med bambuspinde så man ikke kom til at gå igennem ved et uheld.
I den nye sne kunne man se et par nye revner i isen som er blevet dannet i løbet af natten. Selv om der er is på fjorden er der stadig bølger.

Efter frokost tog jeg med ind i fjorden på snescooter for at hente en RCM, en vejrstation og foretage en CTD måling. Pirrka (FIN) og Lisbeth (N) tog med ud for at lave sneprofiler hen over fjorden. Der var allerede lavet en masse og det var kun et par enkelte snowpits som de skulle lave.

1930 tog vi afsted fra VM fjorden


Af alt den is som vi hev op, fik nogle den geniale ide at lave et par skulpturer.

Her er den anden

Min tur ind i fjorden så jeg nogle fantastiske bjerge. Håber virkelig at jeg kan indprente dem i hukommelsen for hele turen var fantastisk smuk.
Der skulle selvfølgelig arbejdes på den tur men alligevel

Og inden vi tog afsted kunne vi da lige gå lidt på line, det er ikke hverdag at man har sådan en mulighed

2 kommentarer:

Lea sagde ...

rækværket på skibet ser godt nok sjovt ud, og koldt...

Warming sagde ...

Relingen? Den er dækket i et tykt lag is. Mandskabet gik rund med en kæmpe gummi hammer og slog is i stykker. Men i stævnen gad de ikke, faktisk forhindre det mere vand i at komme op ;-)