søndag den 8. februar 2009

Mysteriet om det ømme knæ, andet afsnit


Min kære Watson,
Det ser ud til at det ømme knæ stadig spøger.
Den forgangende uge havde Erik undervisning i computerprogrammet Matlab. Et meget anvendeligt program når store mængder data skal analyseres og beregnes. Han havde stor glæde af sin bærbar med egen version af Matlab (Københavns Universitet har en licens til de studerende). Men alt i så bragte ugen ikke noget større som kunne give anledning til det ømme knæs tilbage venden. Dog kunne fredagen mistænkes da der var snescooter-kursus. Alle blev iklædt UNIS'es scooterdragter, støvler og facemasks og kom ud på snescootere. For første gang i hans liv var Erik irreteret over at han havde et kørekort. Havde han et kunne kan køre scooter, men uden måtte han tage tiltakke med at være passager.
At være passager er også en opgave der ikke kan ignorreres. Når en scooter tager skarpe sving eller køre på bjergsider skal føre, og passageren, være med til at holde scooteren på jorden ved at læne sig ud over siden. Lige som motorcykler, bortset fra at motorcyklen "læner med" i svingene.
Der skete INGEN uheld på denne tur, så uheldsstatestikken er nu ned på 50%, men man fik da et par intense øjeblikk når scooteren havde en ski i luften.

Nej, den vellykkede scooter lektion er næppe den skyldige, selv om Erik følte sig godt og grundig gennemrystet af at køre +40km/t over isen. Jeg er overbevist om at synderen skal findes dagen efter, om lørdagen da Erik kom med på udflugt.

Fredag kl 10 skulle de mødes... Undskyld Holmes, du mener vel "Lørdag". Ja selvfølgelig, min fejl. Lørdag kl 10 skulle de mødes ved scooterparkeringen, og som Erik lærte så ved en udflugt med mere en to mennesker kommer der til at være en masse spildtid før alle er klar. Da klokken var 11:30 tog fire scootere med 6 mennesker afsted på udflugt. Dette kort kan forhåbentligt give en ide om deres tur. De startede fra Nybyen, kørte op på glecheren og ned igen i Far-dalen, til højre ved mamelade klatten, hov vent! Det er en fejl på kortet. Ude ved kysten beundrede de havisens dannelse. En ualmindelig smuk tur, men også en ganske kold tur på 4 timer. Føren på Eriks scooter var så uheldig at få frostbid i ansigtet, da de kom hjem var Erik bokstaveligt kold helt ind til benet. Hans tær, hofter og især knæ blev meget kolde på turen. Og det tog en varm pizza og en lille times kæl med radiatoren før han foralvor følte sig varm igen. Men det var en givdig tur, smukke omgivelser, Erik blev en endnu bedre scooter passagere og hans ulykkesstatestik er nu ned på 33%.

Da han var blevet varm hørte han rygter om at der var nogle som ville se en film i barrak 9, så der listede Erik hen, snakkede hyggede, så film men blev så også involveret i Iglo-bygningsprojektet som netop var begyndt bag ved barrak 13. Primusmotor i byggeriet var James fra Alaska (biolog), Jørgen (studere aktisk teknologi ~ byggeteknik) og med en vaske ægte grøndlænder + entuaisme kom der en iglo-ligende bygning op at stå. Klokken var 02 om natten da Erik måtte overgive sig til sulten og til trætheden.


Watson, jeg er overbevist om at det var denne scootertur som genkaldte det ømme knæ, men denne søndag har Erik dog været smart nok til at tage en stille og rolig dag. Den faste søndags kajakpolo som han ellers nyder afstod han da kajakerne er trange og knæene bliver klemt.

Ingen kommentarer: