søndag den 8. februar 2009

Trusselen fra naturen, hvad gør den?

Livet her oppe er meget anderledes end der hjemme, hvilket selvfølgelig har fået mig til at filosofere lidt over den måde man opføre sig her oppe.

Vores samfund opnår aldrig 100% sikkerhed. I den civiliserede verden er naturen ikke en trussel, der er det andre mennesker som udgøre en trussel. Voldsmænd, tyve, ect er en del af den civiliserede verden, og der holder det alminde menneske til sig selv. Stoppe en bil og tilbyder en et lift så forventer man næsten at der ligger skumle bagtanker bag hvis man ikke selv har stået fremme med tommelfingeren.
Her oppe er naturen en trussel, her oppe skal man kunne stole på hinanden og man "låner" ikke ting af hinanden uden tilladelse. Det gør man bare ikke fordi det i værste fald kan faktisk betyde liv eller død hvis man låner en bezindunk af naboens snescooter. Det er også meget svært at forklar hvordan du lige pludselig har fået en ny iPod når en af de andre studerende har mistet sin iPod. Der er en helt anden tillid til hinanden, to gang har jeg fået et lift op til Nybyen hvor vi bor af en venlig mand som alligevel skulle der op af.

Jeg husker for et par år siden hvor der var snestorm i danmark, tilfældige mennesker som normalt ikke skænkede hinande en tanke, havde nu et fælles problem i vejert. Hvad skete der? Folk hjalp hinanden med at grave biler fri, svageligt gående fik hjælp til at forsere snedriverne. Man stod sammen mod naturen. Så det er ikke kun fordi det er et lille samfund her oppe, det er denne trussel fra naturen der har givet denne mentalitet.

Jeg er meget glad for at være her oppe.

Ingen kommentarer: